楼主: wsjboy

[原创] 《青蛙抄个股》

good gap filled.
回复 鲜花 鸡蛋

It seems the combination strategy started to work. (6370)
回复 鲜花 鸡蛋

我在学习一位朋友的 选股+组合 的交易方法
回复 鲜花 鸡蛋

sold HOV @3.31
shorted HOV @ 3.31
1st tgt @3.23 (already covered 1/2)
2nd tgt @ ~2.85(will cover 1/4 or 1/2)
3rd tgt @ ~1.9
stop loss @ 3.38(today)  @~3.58(starting tomorrow)  
回复 鲜花 鸡蛋

terranmn 发表于 2012-9-6 10:26 AM
sold HOV @3.31
shorted HOV @ 3.31
1st tgt @3.23 (already covered 1/2)

You are just great。 I need to learn from you, but don't know when and how yet.
回复 鲜花 鸡蛋

胡一刀 发表于 2012-9-6 10:18 AM
说说原理吧

我在学习一位朋友的 选股+组合 的交易方法

这位朋友是理论水平很高的,我也不十分清楚他的方法。我只是想学他的组合交易的概念,就是用某种选股方法买很多股票,然后淘优汰劣。降低交易风险。大致如此吧。 他是程序交易的,我现在是手动交易。也许将来会程序交易。
回复 鲜花 鸡蛋

你这个Game在时间上如何操作?我看见大千上的buydip老大也有一个选股组合,他的时间控制的比较长。
回复 鲜花 鸡蛋

Newbull 发表于 2012-9-6 11:00 AM
你这个Game在时间上如何操作?我看见大千上的buydip老大也有一个选股组合,他的时间控制的比较长。

我现在暂时是短期ST,和别的一样。
回复 鲜花 鸡蛋

wsjboy 发表于 2012-9-5 11:10 AM
Bought X by preset mine @18.41

X up 5.38% from purchase.
回复 鲜花 鸡蛋

sold 1/2 X at 5.57% gain

learning from newbull, thanks!

you did a good job.  发表于 2012-9-6 11:54 AM
回复 鲜花 鸡蛋

sold half of WMT, HPQ, VALE, gain 3.X each

VALE sold thanks !!  发表于 2012-9-6 05:39 PM
回复 鲜花 鸡蛋

bot NVDA ADTN PGR near close
回复 鲜花 鸡蛋

Nvidia's miss in Kindle Fire surprises some investors
回复 鲜花 鸡蛋

all NVDA ADTN ELP stopped-loss, very bad!
Also, several stocks sold way too early!
I need to rest for a period of time, to find out what was wrong with me.

用一句别人喜欢说的话: “闭关修炼”

see you soon !!  发表于 2012-9-7 11:11 AM
回复 鲜花 鸡蛋

我看你手里拿着不下于20只股,大部分都是涨着,有的像vale x fcx wrm 不都是涨了8%以上吗,就是昨天的俩个股由于出意外的消息才跌,从图形来看并没有买错呀!请大哥不要闭关,周末玩一玩,下周继续干。我跟了你好多股基本上都是挣的,只是我们俩在卖出上有点不一样。但大部分还是跟你走。为了不给你压力我就不喊跟了卖了。。。。(YMYD).
回复 鲜花 鸡蛋

Newbull 发表于 2012-9-7 12:33 PM
我看你手里拿着不下于20只股,大部分都是涨着,有的像vale x fcx wrm 不都是涨了8%以上吗,就是昨天的俩个股由于出意外的消息才跌,从图形来看并没有买错呀!请大哥不要闭关,周末玩一玩,下周继续干。我跟了你好多股基本上都是挣的,只是我们俩在卖出上有点不一样。但大部分还是跟你走。为了不给你压力我就不喊跟了卖了。。。。(YMYD).

"为了不给你压力"???
I am only a frog. I need discussion, I need people's feedback, both positive and negative, on my picks. I rarely got that. That made me very frustrated too.
回复 鲜花 鸡蛋

我就坦白而言吧,像sbux 我当时就感觉你不应该卖掉,但是有人在说bear flag 你就把它卖了。一会我给你上个图,现在有个饭局,等一等
回复 鲜花 鸡蛋

wsjboy 发表于 2012-9-7 09:11 AM
all NVDA ADTN ELP stopped-loss, very bad!
Also, several stocks sold way too early!
I need to rest  ...

Don't need to feel bad , I like NVDA and ADTN 's chart , plan to buy this morning but both have downgrade ( unexpect).
Overall I like most of stock you pick  and appreciate your sharing , in stock market always have risk ,,,,
回复 鲜花 鸡蛋

上这张图有点马后炮的感觉,但我们只是限于讨论为什么要卖?我也很想知道你的想法,在今后的操作中少犯错误,我也是小frog。在学习别人的宝贵经验。
这是当时30钟图,如果跌破方框可能要卖一半,另一半set stopeven.
回复 鲜花 鸡蛋

像今天的ko我已经卖掉一半在37.93。另一半我设在我的进价处37.30。坚决不让它亏了。不知对不对?我也特想让高手指点指点。
回复 鲜花 鸡蛋